torsdag 24 mars 2016

2014: Snaggat igen!

Det här skrev jag 2014 då jag snaggade huvudet igen. Jag har gjort det flera gånger sedan dess. Men just den här gången var annorlunda, för jag stod upp för min frisyr på ett helt nytt sätt.

2014-10-08 21:07

Jag ska testa något nytt, det här var min terapeuts idé: att raka håret på huvudet var och varannan dag i minst 3 månader. För enkelhetens skull gör jag om det till 100 dagar istället. Dag 1 är idag, min födelsedag - vilket blir ett busenkelt datum att komma ihåg. Just nu är min hud på skallen torr och ärrig, jag är inte helt säker på det här; men det kan vara dermatillomani vi har att göra med. Jag kan helt enkelt inte låta bli att "klia" och skrapa med fingrarna tills huden är så torr och ärrad att jag börjar blöda - sedan pillar jag bort sårskorporna också.

Varför har jag snaggat det då? Gick det inte bra? Fick det inte växa ut? Nej, det gick inte bra. Eftersom att jag efter bara någon vecka nådde håret med fingrarna igen så var jag fri att fortsätta noppra hår - det spelade ingen roll att vi gömde mina pincetter. Notera nu att jag är HELT öppen med det här. Vänligen respektera det, för det har fan inte varit lätt för mig att prata om. Just nu är jag väldigt nöjd. Jag ska verkligen ta hand om huden och kroppen och de till att mitt hår och min hud (främst på huvudet) mår bra.

Igen, det heter alltså TRICHO-TILLO-MANI. "Hår-ryckar-diagnosen"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar