onsdag 18 oktober 2017

Jag har plockat hår från mitt huvud i 20 år..

Jag räknade nyligen ut att mitt tidigare påstående om när det började är fel. Det började sommaren då jag skulle börja 4:an i mellanstadiet och det borde rimligtvis varit år 1997 eftersom jag gick ut 6:an år 2000.Det är 20 år sedan! Jag var 9 år då det började och nu har jag nyligen fyllt 30. Det stämmer ibland att man blir klokare med åren. Jag är mer påläst nu än vad jag varit förr och jag är mer fri från den negativa påverkan som trichotillomani innebar för mig när jag var yngre. Men jag har lite svårt att greppa att det faktiskt gått tjugo år.

En annan sak om osynliga sjukdommar: Jag är lättpåverkad av att det är höst och en svag bris av ångest och otillräcklighet visade sig redan tidigt i September. Det var och är mycket som händer runt om mig och jag försöker att hålla mig över vattenytan samtidigt som jag ibland stelnar till av rädsla inför att drunkna så att säga. Jag vill aldrig igen må så dåligt som förra året då jag blev sjukskriven. Det var skrämmande. Jag har stöd och verktyg, jag flyter inte omkring utan land i sikte. Det finns ett mål med mitt läkande och livet består inte bara av svart och vitt, det finns faktiskt en hel regnbåge av färger där emellan och jag älskar det. Jag fortsätter att ha hopp om framtiden även om jag stundvis är lite låg.

Nästa inlägg kommer säkert vara mer muntert för jag håller på en väldigt glad nyhet också som är relevant för den här bloggen :) Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar